Βιωματικό Εργαστήριο για την αποστολή της Καβάλας

Στις 8 Αυγούστου 2023, η εξειδικευμένη ομάδα των κοινωνικών λειτουργών της πράξης «Ανοικτές Θάλασσες- Προώθηση και υποστήριξη των παιδιών των Ρομά σε καλοκαιρινές κατασκηνώσεις», σε συνεργασία με τους διαμεσολαβητές της ΑΜΚΕ ΡΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ, που βρίσκονται στον οικισμό του Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης, διοργάνωσε το δεύτερο Βιωματικό Εργαστήριο για την προετοιμασία των μικρών κατασκηνωτών.

Το δεύτερο από τα τρία βιωματικά εργαστήρια της πράξης, διοργανώθηκε σε χώρο που είχε διαμορφωθεί ειδικά για την εκδήλωση και υποδέχθηκε την δεύτερη ομάδων των 20 παιδιών, που θα προωθηθούν στην κατασκήνωση της Καβάλας. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, οι γονείς των παιδιών έλαβαν και τον εξοπλισμό που είχε προμηθευτεί η ΑΜΚΕ ΡΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ.

Κατά τη διάρκεια του βιωματικού εργαστηρίου, οι γονείς έλαβαν τις τελευταίες οδηγίες σχετικά με την επικοινωνία τους με τα παιδιά, κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου, ενώ τα παιδιά επανέλαβαν μέσα από παιχνίδια τον τρόπο που θα λειτουργεί η κάθε ομάδα και τα καθημερινά τους καθήκοντα στο πλαίσιο της υγιεινής και της ασφάλειας τους.
Μετάβαση στο περιεχόμενο