Βιωματικό Εργαστήριο για την αποστολή της Χαλκιδικής

Στις 30 Ιουλίου 2023, η εξειδικευμένη ομάδα των κοινωνικών λειτουργών της πράξης «Ανοικτές Θάλασσες- Προώθηση και υποστήριξη των παιδιών των Ρομά σε καλοκαιρινές κατασκηνώσεις», σε συνεργασία με τους διαμεσολαβητές της ΑΜΚΕ ΡΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ, που βρίσκονται στον οικισμό του Δενδροποτάμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης, διοργάνωσε το πρώτο Βιωματικό Εργαστήριο για την προετοιμασία των μικρών κατασκηνωτών.

Το πρώτο από τα τρία βιωματικά εργαστήρια της πράξης, διοργανώθηκε σε χώρο που είχε διαμορφωθεί ειδικά για την εκδήλωση και υποδέχθηκε τα πρώτα 20 παιδιά, που θα προωθηθούν στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής. Νωρίτερα, στις 18 Ιουλίου 2023, οι γονείς των παιδιών έλαβαν και τον εξοπλισμό που είχε προμηθευτεί η ΑΜΚΕ ΡΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ.

Κατά τη διάρκεια του βιωματικού εργαστηρίου, οι γονείς έλαβαν τις τελευταίες οδηγίες σχετικά με την επικοινωνία τους με τα παιδιά, κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου, ενώ τα παιδιά επανέλαβαν μέσα από παιχνίδια τον τρόπο που θα λειτουργεί η κάθε ομάδα και τα καθημερινά τους καθήκοντα στο πλαίσιο της υγιεινής και της ασφάλειας τους.
Μετάβαση στο περιεχόμενο