Προσέγγιση κοινοτήτων Ρομά

Κατά το χρονικό διάστημα 2-9 Ιουλίου 2023, εκπρόσωποι της ΑΜΚΕ ΡΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ανέλαβαν την ενημέρωση των κοινοτήτων των Ρομά στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Αττικής.

Για την δημιουργία της αρχικής λίστα δυνητικών δικαιούχων, η ομάδα έργου συνεργάσθηκε με την Ομάδα Κρούσης και τα κατά τόπους Κέντρα Κοινότητας, ενώ οι Διαμεσολαβητές που εργάζονται για την πράξη «Ανοικτές Θάλασσες» ανέλαβαν την περαιτέρω δημοσιότητα, με πόρτα – πόρτα διανομή ενημερωτικού υλικού και προφορική ενημέρωση.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, οι κοινότητες έδειξαν ανέτοιμες να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα προώθησης παιδιών Ρομά σε καλοκαιρινές κατασκηνώσεις, ενώ στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Αττικής το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγαλύτερο από τους στόχους της πράξης.

Έτσι, τελικά η ομάδα έργου αποφάσισε να σχηματίσει τρεις ομάδες κατασκηνωτών:

  • Η πρώτη ομάδα 20 παιδιών Ρομά από την Κεντρική Μακεδονία προωθήθηκε στην κατασκήνωση ΤΣΑΦ ΤΣΟΥΦ Express, στην Λαγόμανδρα Χαλκιδικής
  • Η δεύτερη ομάδα 20 παιδιών Ρομά από την Κεντρική Μακεδονία προωθήθηκε στην κατασκήνωση ΤΣΑΦ ΤΣΟΥΦ στο Ορφάνι Καβάλας, και
  • Η τρίτη ομάδα 40 παιδιών Ρομά από την Αττική προωθήθηκε στην κατασκήνωση THE RANCH, στο Σοφικό Κορινθίας.
Μετάβαση στο περιεχόμενο